fbpx

Profesorul Bulai a făcut infarct! Cine plătește?

Profesorul Bulai a făcut infarct! Cine plătește?

Primăria din Câmpulung, condusă de Elena Lasconi, este urmărită de Parchetul European, EPO, pentru acte de corupție, într-un dosar de investiții pe fonduri europene. „Disperare mare pe la PSD de s-au apucat să arunce prin presă informații că un proiect cu fonduri europene de la Primărie ar fi verificat de Parchetul European. Întotdeauna am dat dovadă de transparență!” – zice Lasconi.

Premierul Marcel Ciolacu s-a dus la Sibiu și a luat masa cu studenții studenţii Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu. „A fost o plăcere să iau masa astăzi cu studenţii E drept, nu am mâncat fasole verde teci, dar a fost foarte foarte bun,” a spus Ciolacu, făcând aluzie la mâncarea preferată a preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă. “PSD poate fi învins în alegerile parlamentare şi prezidenţiale, iar PNL e singurul care poate face acest lucru,” a zis azi Nicolae Ciucă, în replică la mesajul de unitate al lui Nicușor Dan. Un sondaj comandat de PNL, arată că dacă mâine vor avea loc alegeri PNL și PSD ar obține peste 50%.

Suveranul Pontif și marele imam al moscheii Istiqlal semnează Declarația comună de „promovare a armoniei religioase pentru binele umanității”. Nu războiului, mai cu seamă unuia care este acoperit de motivații religioase. Lupta comună împotriva schimbărilor climatice şi promovarea dialogului interreligios. Acesta este pe scurt conţinutul declaraţiei. Istiqlal ESTE cel mai mare lăcaș de cult islamic din Asia, capabil să găzduiască până la 250 de mii de oameni.

Dmitri Medvedev, despre șeful Telegram: ‘Ar putea fi forțat să predea autorităţilor Franței cheile de criptare ale Telegram.’ Telegram și-a schimbat regulile de moderare pentru „conținut ilegal”, extinzând domeniul de aplicare la chat-urile private și oferind utilizatorilor o opțiune de „semnalizare a conținutului ilegal”. Această mișcare a venit joi cu o declarație din partea miliardarului său CEO, Pavel Durov, care a menționat: „Mi-am făcut un obiectiv personal din a preveni abuzurile asupra platformei Telegram”.

Ordonanța amnistiei fiscale parțiale, aprobată miercuri, pe 4 septembrie, de către Guvernul României, acordă reduceri de până 50% pentru datoriile la buget ale persoanelor fizice și scutirea de plata dobânzilor și a penalităților atât pentru acestea, cât și pentru firme, dacă își sting datoriile rămase până pe 25 noiembrie. Potrivit Ministerului Finanțelor, datoriile recuperabile ale persoanelor fizice și ale firmelor ajung la peste 14 miliarde de euro (aproape 72 miliarde de lei), din care aproximativ 12 miliarde de euro sunt datorii principale și alte 2,2 miliarde de euro sunt dobânzi și penalități aferente acelei datorii. Aproape 1,2 milioane de contribuabili – 330.000 de firme și 848.000 de persoane fizice – aveau, la finalul lunii august, restanțe la bugetul statului.

NEVĂZĂTORUL Alexandru Bologa, campion paralimpic la judo, la Paris. Este prima medalie pentru România la Jocurile Paralimpice 2024

Bologa l-a învins în finală pe Yergali Shamey, din Kazahstan, cu 10-0, și a adus aurul paralimpic României la judo, printr-un Ippon realizat în 1:22 minute, a transmis ANS.