fbpx

 Surse guvernamentale anunță vid legislativ în cazul abuzului sexual

 Surse guvernamentale anunță vid legislativ în cazul abuzului sexual

Profesorul Alfred Bulai, arestat pentru 24 de ore

 Douăzeci de femei au depus plângere împotriva lui. Surse guvernamentale anunță vid legislativ în cazul abuzului sexual.

Colegiul Național ‘Mihai Eminescu’ din Buzău publică nota de la Bac a lui Marcel Ciolacu: NOTA: 7,03 – ANUL 1987. Dispare trigger-ul de ură.

Dmitri Kuleba – ministrul de externe al Ucrainei – a demisionat. Cine e urmașul său? Andrii Sîbiga, în vârstă de 49 de ani – mai puţin cunoscut şi mai puţin mediatizat decât ministrul demisionar – este considerat un nume greu al diplomaţiei ucrainene. El a deţinut postul de ambasador al Ucrainei în Turcia în perioada 2016-2021.

Dmitro Kuleba este de doi ani şi jumătate şi de la începutul invaziei ruse a Ucrainei o faţă familiară în Occident şi în lume, el călătorind fără încetare pentru a convinge cancelariile să livreze mijloace militare de care Kievul are nevoie împotriva armatei ruse.

ACTIVISTA de mediu Greta Turnberg, arestată în această dimineață, la un protest pro-palestinian din Copenhaga.

Vrem o țară ca a afară. Șlagărul s-a schimbat. Un american laudă Timișoara.

Cine va fi noul premier francez? Fostul premier de dreapta, Edouard Philippe, își anunță candidatura la președinția Franței. Președintele l-ar vrea pe Bodé – prim ministru, dar nu-l vrea partidul

După ce a eșuat în negocierile cu stânga, Emmanuel Macron l-ar dori premier pe profesorul Thierry Beaudet (care se pronunță Bodé ), în prezent președinte al Consiliului Economic, Social și de Mediu din Franța (CESE – entitate consiliază parlamentarii în probleme de politici sociale și economice). Un intelectual echilibrat, Thierry Beaudet, este considerat, însă, de către partidul președintelui, Renașterea, un pur tehnocrat.

Sursele politice de la Paris susțin că președintele Macron i-a chemat conform tradiției, la Palatul Elysée, luni dimineață, pe foștii președinți Nicolas Sarkozy și François Hollande pentru a se consulta privind formarea noului cabinet. Gabriel Attal și-a depus mandatul după nici opt luni de activitate în fruntea executivului, dar președintele l-a rugat să mai rămână pentru a administra buna desfășurare a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Timpul presează asupra lui Emmanuel Macron. La începutul lunii octombrie, guvernul trebuie să pună pe masa parlamentului Legea Bugetului pe 2025.

Luni, Macron s-a întâlnit cu fostul premier socialist, Bernard Cazeneuve, dar nu i-a plăcut propunerile acestuia, invocând că nu ar rezista unei moțiuni de cenzură. De fapt, Reuniunea Națională, partidul de dreapta a lui Marine le Pen, i-a făcut jocul președintelui, anunțând deja că nu este de acord cu această propunere, amenințând că va depune din prima zi o moțiune de cenzură.

Președintele, conform surselor de presă, insistă pentru nominalizarea lui Thierry Beaudet. Unul dintre liderii partidului Renașterea, fostul “La Republique en Marche!,” le spune colegilor că Beaudet va fi mâncat de crocodilii din administrație, chiar dacă nu se depune nicio moțiune de cenzură.

Tot mai mulți analiști se gândesc că radicalul de dreapta, Xavier Bertrand, o figură de frunte a partidului conservator Les Républicains (fostul RPR al lui Jacques Chirac), ar fi o soluție, dar această variantă ar nega total rezultatul ultimului scrutin care l-a adus pe primul loc pe zvăpăiatul și neliniștitul Luc Melenchon, un radical nevindecat de bătrânețe.