fbpx

Unde e PATRIOT-ul donat?

Ministerul Apărării de la București a trimis la Parlament Memorandumul privind donația sistemului Patriot – configurația 3+1 – către Ucraina. În document se menționează că România va mai rămâne cu unul funcțional, din cele șapte comandate din SUA. De reamintit că plata inițiată pentru cele șapte sisteme a fost de 3,9 mld dolari. Nicolae Ciucă ar fi inițiat discuțiile cu americanii, fără a-l fi consultat pe Liderul Il Maximo de atunci, Liviu Dragnea. Patru dintre ele au ajuns deja în România – două sunt funcționale. Celelalte trei vor ajunge în România în perioada imediat următoare.

Kuleba face presiuni: plătim cu vieți omenești lipsa de decizie. Primul F-16 doborât de Armata rusă.

Securitatea racola, prin anii ’70, câte 12.000 de turnători noi, în fiecare an. CNSAS publică un scurt raport despre ocupațiile celor 121.000 de colaboratori ai Securității, din perioada 1970-1979. Dintre acesti colaboratori noi, aproximativ 99.000 erau bărbaţi și 21.000 aveau studii superioare. Peste 800 erau elevi, minori la data recrutării, iar 1700 erau studenţi. Aproape 1500 erau medici, 1200 activau în mediul juridic, circa 2000 erau membri ai clerului (din toate cultele recunoscute de lege), 6300 lucrau în învăţământ.

Veste șoc: Putin își reface RDG-ul. Așa titra un ziar progresist. După 11 ani de la înființare, AfD-ul german are toate șansele să câștige alegerile de duminică din landurile Mecklenburg-Pomerania de Vest, Brandenburg, Saxonia-Anhalt, Saxonia, Turingia (30%) și Berlinul de Est din Germania răsăriteană.

Europarlamentarul PSD Roxana Mînzatu (plecată din Prejmer) ar putea fi o variantă pentru funcția de comisar european, în eventualitatea în care premierul Marcel Ciolacu va propune o femeie, spun, pentru MEDIAFAX, surse politice. Ea a fost în urmă cu cinci ani ministrul Fondurilor Europene.

România ține cu Israel. Imagine care s-a viralizat pe rețelele de socializare.

De ce avem o inflație de candidați la președinție suveraniști?