fbpx

HardTalk prezintă Rechizitoriul pe baza căruia a fost arestat Durov. E ca pe vremea lui Stalin

Referatul de arestare a lui Pavel Durov, patronul Telegram, parcă e scris de un procuror brigadier din anii 50, când puteai fi închis doar dacă cineva te turna că ești fiu de chiabur. Un milițian cu zece clase putea să copieze mai bine Codul Penal francez. E învinuit de toate relele pământului. Iată rechizitoriul!

CEO-ul Meta a recunoscut într-o scrisoare adresată președintelui Comisiei Judiciare a Camerei din SUA că administrația de la Casa Albă a lui Joe Biden a presat în mod repetat echipele noastre timp de luni de zile pentru a cenzura anumite conținuturi COVID-19, inclusiv umor și satiră, și și-a exprimat multă frustrare față de echipele noastre atunci când nu am fost de acord”.

Comisia de Securitate a Senatului ceh a cerut guvernului de la Praga să investigheze posibila utilizare ilegală a bisericilor ortodoxe din Cehia în operațiuni rusești de influență și recomandă eliminarea acestora din rândul cultelor recunoscute formal, în cazul în care se va descoperi vreo încălcare a legii.

Biserica Ortodoxă Rusă din Cehia constituie un apendice al Patriarhatului de la Moscova, strâns legat de statul rus și condus de patriarhul Kirill, care face obiectul unor sancțiuni impuse de Praga pentru sprijinul public acordat de el războiului Rusiei din Ucraina, notează Euractiv.

Luna aceasta, Cehia l-a expulzat pe clericul rus ortodox Nikolai Lișcenko, acuzat de înființarea unor structuri de influență pentru promovarea intereselor Rusiei pe teritoriul UE.

Nicolae Ciucă spune că el va câștiga alegerile prezidențiale. Marcel Ciolacu nu e prima opțiune de desemnare a viitorului prim ministru. Comentăm interviul de aseară de la Antena 3, realizat de Radu Tudor. Body language, mesaje, carte.

180.000 de locuitori din zona Kursk au fost retrași cu o lună înainte de invazia trupelor ucrainiene. În emisiunea cei doi scorpioni, am afirmat încă de la începutul incursiunii pe teritoriile rusești că trupele multinaționale au căzut în capcana lui Putin.

Cristian Pârvulescu, decanul Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA, scrie un editorial despre masculinitatea toxică.

În urmă cu aproape patru decenii, Edward H. Thompson Jr. și Joseph Pleck, ambii profesori emeriți, enumerau într-un articol științific trăsăturile masculinității. Potrivit celor doi, așteptările societății de la un bărbat sunt ca acesta să fie puternic din punct de vedere fizic, dur din punct de vedere emoțional și agresiv comportamental, să respingă orice este considerat „feminin” (exprimarea emoțiilor sau acceptarea ajutorului), să fie competitiv și dominant pentru a avea statut social și financiar și pentru a câștiga respectul celor din jur. În ultimii zece ani, însă, cercetătorii au denumit acest model de „macho man” ca fiind un model de „masculinitate toxică”.

“Teoria masculinităţii toxice nu susţine nici pe departe că bărbaţii sunt toxici ori că masculinitatea în sine este toxică, ci se referă la asumarea ideologică a unor atitudini machiste, sexiste, homofobe şi, în final, extremiste.” – zice Pârvulescu.