fbpx

Zelensky a închis o biserica Ortodoxă unde sunt inmormântați Ctitori ai României!

Bisericuța din cimitirul istoric din Cernăuți, ridicată de comunitatea românească din nordul istoric al Bucovinei, cimitir unde sunt înmormântați și Aron Pumnul, Eudoxiu Hurmuzachi și restul artizanilor neamului nostru a fost închisă de autoritățile ucrainene pe motiv că ar aparține Patriarhiei Moscovei. Zelenski a promulgat legea de interzicere a Bisericii Ortodoxe legate de Moscova. Papa Francisc a rugat laicii din lume să nu închidă nicio biserică creștină, în mod direct sau indirect. Biserica ortodoxă română de cine aparține?

Se ascute lupta de clasă dintre liberali și social-democrați, între noua burghezie și urmașii calfelor comuniste. Cine câștigă din lupta asta? Intră Ciolacu și Ciucă în turul doi? Ce iepuri electorali au fiecare?

”Un pălmaș din talpa țării. Cartea a fost scrisă. Acum urmează și filmul” – Un film celebru românesc se lansează cu o campanie de promovare pe panouri și pe internet, care ironizează promovarea cărții lui Nicolae Ciucă.

Cenzura pe rețelele sociale în cazul Durov, patronul rețelei sociale “Telegram.” Orice postezi despre el pe facebook și instagram este șters automat. De ce e arestat în Franța?

Rusia a lansat un atac masiv cu rachete în toată Ucraina, cu explozii uriașe în marile orașe. Zelenski a publicat pe Telegram că peste o sută de rachete și o sută de drone au fost interceptate. Un jurnalist Reuters a fost ucis în hotelul din Kramatorsk, localitate din Ucraina și alți doi răniți, inclusiv un ofițer rezervist care lucra pentru agenția britanică de știri. Zelenski susține că s-a tras asupra clădirii cu rachete Iskander. A apărut și zvonul distrugerii barajului de colectare a apei pentru Kiev, știre infirmată la scurt timp.

Platformele maritime ucrainene dintre Insula Șerpilor și Crimeea au fost incendiate. Platformele cunoscute ca “Turnurile Boiko” – B312 Petro Godovaneț și B319 Ucraina – erau în flăcări, în timp ce o a treia platformă apare în imaginile satelitare fumegând intens.

Imaginile din satelit au fost publicate de analistul OSINT MT Anderson pe contul său de pe aplicația X, pe 26 august, cu precizarea că imaginile sunt din data de 24 august, notează defenseromania.ro.

Primul pacient din Marea Britanie primește o doză dintr-un vaccin conceput pentru a ucide cea mai frecventă formă de cancer pulmonar și a împiedica revenirea acestuia. Așa începe reportajul din publicația the Guardian.

Medicii britanici au început să testeze primul vaccin de tip ARNm din lume pentru cancer pulmonar. Se pregătesc cohorte de voluntari în șapte state europene. Experții cred în potențialul său „revoluționar” de a salva mii de vieți.

Robert Kennedy a renunțat la candidatura la prezidențialele din noiembrie 2024, recomandând celor 4% din electoratul rămas (avea 14%, acum un an jumătate) de a vota cu Donald Trump.

Tavi Hoandră amintește despre episodul întâlnirii din 1938 dintre fiul unui aristocrat parizian, Albert Fouquet, creator de parfumuri, care l-a întâlnit pe alt tânăr John Fietzgerald Kennedy și i-a dăruit opt parfumuri. A cerut opt plus una pentru Bob, fratele său. Așa a apărut parfumul „Eight & Bob.” În 1939, parfumierul moare într-un accident de mașină, iar peste 25 de ani.JFK a fost asasinat. Morțile lor rămân misterioase, la fel ca și compoziția parfumurilor„Eight & Bob.”